Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Avdelningsekonom till CBRN-skydd och säkerhet

Är du en serviceinriktad och självgående person som vill arbeta tillsammans med Sveriges experter inom CBRN-frågor? Trivs du med att arbeta nära kärnverksamheten för att omhänderta organisationens behov och underlätta det dagliga arbetet? Drivs du av en vilja att utveckla och skapa smidiga förhållningssätt och rutiner? Då kan du vara rätt person för jobbet som avdelningsekonom på CBRN!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som ekonom kommer du att få ett omväxlande arbete där du arbetar med ekonomi närmast myndighetens kärnverksamhet. Ditt fokus blir att ur ett ekonomiskt perspektiv hantera de projekt som avdelningen bedriver genom att stötta projektledarna i projektens olika faser. Exempel på arbetsuppgifter är löpande bokföring, uppföljning och bokslut, och en viktig del i arbetet är att initiera och kvalitetssäkra projektens fakturering. Arbetet utförs i ekonomisystemet UBW.

Du kommer samarbeta med avdelningens controller, samt ingå i ett myndighetsövergripande nätverk med ekonomer på FOI:s alla avdelningar. Organisatoriskt blir du en del av avdelningens kansli. På kansliet arbetar bland annat avdelningsekonomer och enhetsadministratörer, som är en viktig kontaktyta och samarbetspart i att samordna och omhänderta verksamhetens projektverksamhet på bästa sätt.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Här finns ett gyllene tillfälle för dig som vill arbeta brett med projektekonomi i en spännande verksamhet där medarbetarna trivs och arbetar tillsammans! Du kanske har erfarenhet av att arbeta med UBW i en annan större organisation och vill ta nästa kliv, eller har erfarenhet av ekonomi inom staten och söker en ny utmaning?

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleexamen med redovisning som inriktning, eller som läst till redovisningsekonom på en yrkeshögskola. Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet samt goda excelkunskaper är ett krav för tjänsten. Tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom staten är meriterande, så är också erfarenhet av arbete med projektekonomi samt av arbete i systemet UBW.

Ekonomifunktionen på FOI är under omorganisering, och på vår avdelning pågår ett omfattande utvecklingsarbete. För att trivas hos oss är du nyfiken och prestigelös, samt en uthållig och utvecklingsinriktad lagspelare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/cbrn-skydd-och-sakerhet.html
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html
 
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2 april!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ställföreträdande avdelningschef Niklas Brännström eller avdelningscontroller Anna Engman. Fackliga företrädare är David Sundell (SACO-S) och Petrus Hemström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.
 
Län:
Västerbotten

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-04-02

Tillträde:
Snarast

Arbetsplats/placeringsort:
Umeå

Kontaktpersoner:
Niklas Brännström

tfn: 090-106747

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu


Sista ansökningsdag : 2 april . Arbetsort : Umeå . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Projektledare till administrativ avdelning

Är du kvalificerad handläggare och intresserad av projektledning? Då kan du vara den vi söker!
FOI, Stockholm, 15 mars

Läs mer !

Avdelningsekonom till CBRN-skydd och säkerhet

I rollen som ekonom kommer du att få ett omväxlande arbete där du arbetar med ekonomi närmast myndighetens kärnverksamhet.
FOI, Umeå, 10 mars

Läs mer !
Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Avdelningsekonom till CBRN-skydd och säkerhet

Avdelningsekonom till CBRN-skydd och säkerhet

I rollen som ekonom kommer du att få ett omväxlande arbete där du arbetar med ekonomi närmast myndighetens kärnverksamhet.
FOI, Umeå, 10 mars

Läs mer !

Production Support Accounting/Produktionsstöd Ekonomi till täktverksamheten i Sundsvall

Är du en strukturerad person med förmågan att skapa goda relationer som gillar att vara spindeln i nätet?
NCC, Sundsvall, 13 mars

Läs mer !

Ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra

Vi söker nu en redovisningsekonom för ett utvecklande arbete med en bredd av ekonomiska arbetsuppgifter.
FRA, Stockholm, 10 mars

Läs mer !

Inköpschef Hus Väst - Något av våra disktriktskontor

Trivs du i rollen som ledare? Triggas du av att få ta ett stort och avgörande ansvar för att ditt företag ska kunna utvecklas i rätt rik...
Skanska, 17 mars

Läs mer !