Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Enhetschef, fastighetsenheten

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig med ledarerfarenhet och kunskap om fastighetsprojekt, projektstyrning samt strategisk lokalplanering. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Enhetschef för fastighet hör du till Lokalförsörjningskontoret som ansvarar för de lokaler och fastigheter som myndigheten nyttjar. På enheten ansvarar du tillsammans med dina medarbetare för anskaffning, ombyggnationer och anpassning av lokaler och försörjningssystem i form av el, reservkraft och kyla.

I rollen som Enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att planera, följa upp och styra fastighetsprojekt samt fördela projekt inom ramen för projektverksamheten. Du ansvarar för budgetering, prognosarbete och resultatuppföljning. Utöver att leda verksamheten mot uppsatta verksamhetsmål förväntas du som chef på FRA skapa förutsättningar för dina medarbetares lärande, kompetensutveckling och motivation. Du deltar aktivt i kontorets utveckling, mål och verksamhetsplanering.

Förutom personalansvar inom enheten innefattar rollen ett samordnande ansvar. Du kommer in i en förändringsresa och som chef behöver du både operativt och strategiskt leda och driva den förändringen. I uppdraget utvecklar du nya arbetssätt kopplat till utmaningar inom myndighetens fastighetsbehov. Kontoret och enheten kommer utvecklas, du kommer bli en viktig del av den utvecklingen.

På FRA råder en strikt sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor inom landet förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning fastighet, projekt, ekonomi. Alternativt annan utbildning kombinerad med relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Flerårig erfarenhet i en roll som chef eller i ledande befattning.
• Kunskap om fastighetsprojekt, projektstyrning och strategisk lokalplanering.
• Kunskap om LOU.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God datorvana inom Officepaketet.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom samhällsbyggnad.
• Erfarenhet från att arbeta inom statlig myndighet eller politiskt styrd organisation.
• Erfarenhet av att arbeta som lokalstrateg i en större organisation.
• Arbetat inom säkerhetsklassad verksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Arbetat inom stödsystem eller databaser avseende projektstyrning eller uppföljning.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  I rollen kommer du in i en förändringsresa och vi ser att du förändrar ditt beteende för att anpassa dig till nya omständigheter utifrån den snabbföränderliga miljö du kommer att arbeta i. Du verkar för att möta efterfrågat behov genom att generera innovativa idéer och lösningar med en lyhördhet för medarbetare och andra parter. Det dagliga arbetet har tydligt strategisk fokus och vi ser därmed att du tar fram realistiska planer där du integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Som Enhetschef för fastighet har du ett samverkande ansvar där du arbetar relationsbyggande genom att etablera trovärdighet och förtroende hos interna och externa parter. Vidare verkar du för samverkan genom att främja och utveckla andras idéer samtidigt som du bidrar med din expertis i projektfrågor för att nå önskade resultat. Vi lägger stor vikt vid en god kommunikativ förmåga i ditt ledarskap.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 54 32. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-30.
Referensnummer 3016/24.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Verksamhetsutvecklare till GD:s stab

Vi stärker också myndighetens ledningsstöd och söker nu en erfaren verksamhetsutvecklare till GD:s stab
FRA, Stockholm, Igår

Läs mer !

Språkkunnig underrättelseanalytiker

Just nu söker FRA Analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lägga det komplexa informationspusslet...
FRA, Stockholm, 3 juni

Läs mer !

Enhetschef, fastighetsenheten

Vi söker nu dig med ledarerfarenhet och kunskap om fastighetsprojekt, projektstyrning samt strategisk lokalplanering.
FRA, Stockholm, 3 juni

Läs mer !
Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef, fastighetsenheten

Enhetschef, fastighetsenheten

Vi söker nu dig med ledarerfarenhet och kunskap om fastighetsprojekt, projektstyrning samt strategisk lokalplanering.
FRA, Stockholm, 3 juni

Läs mer !

Sektionschef Redovisning och Kundreskontra

I rollen som chef för sektionen Redovisning och Kundreskontra bidrar du till att FMV har en god intern styrning och kontroll...
FMV, Stockholm, 29 maj

Läs mer !

Sektionschef Leverantörsreskontra

Vi befinner oss i en spännande tid med tillväxt där vi till enheten Redovisning söker en sektionschef för Leverantörsreskontra.
FMV, Stockholm, 29 maj

Läs mer !