Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Språkkunnig underrättelseanalytiker

Vill du vara med och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Vill du utvecklas i en kunskapsbaserad stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor? Vi söker nu språkkunniga analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att skapa förståelse av vår omvärld. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som analytiker hos oss blir du en del i en intellektuellt stimulerande miljö. Du arbetar tillsammans med kompetenta kollegor och producerar både operativa och strategiska underrättelser till stöd för våra uppdragsgivare. I arbetet hos oss bearbetar du och analyserar informationsmängder samt vrider och vänder på olika frågeställningar tillsammans med dina analytikerkollegor. Arbetsuppgifterna kan variera över tid så det är viktigt att ha en flexibel inställning samt vara nyfiken och villig att utvecklas. I tjänsten ingår att vid behov vara beredd att muntligen delge rapportering samt representera myndigheten gentemot våra uppdragsgivare och partner. Tjänsteresor förekommer, både inom och utom landet. På FRA har vi en stark sekretess, det är viktigt att du känner dig bekväm med det.


Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen gärna inom juridik, statsvetenskap, journalistik eller ekonomi, alternativt har tillägnat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetet med att skriva rapporter/underlag, gärna inom någon statlig myndighet eller någon form av utredande verksamhet. Du har erfarenhet av analytiskt arbete gärna kopplat till säkerhets-, utrikes, eller försvarspolitik. Arbetslivserfarenhet inom regeringskansliet, departement eller inom grävande journalistik är meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat vid ambassader i Östeuropa/Ryssland eller har arbetat/studerat i de samhällen där ryska talas.

Tjänsten kräver goda kunskaper i MS Office samt att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har en mycket god läs- och hörförståelse i det ryska språket.


Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Du förstår komplicerade underlag och kan med din sakkunnighet och analytiska förmåga hitta svar på komplexa frågeställningar. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du kunna kombinera stort ansvarstagande med hög integritet, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 55. Fackliga företrädare nås på nummer 010 5574600.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se 
senast 2021-06-20
Ange referensnummer 3989/20 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-06-20

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Media & Journalistik Offentliga jobb Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Språkkunnig underrättelseanalytiker

Vi söker nu språkkunniga analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att skapa förståelse av vår omvärld.
FRA, Stockholm, 1 juni

Läs mer !
Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Språkkunnig underrättelseanalytiker

Språkkunnig underrättelseanalytiker

Vi söker nu språkkunniga analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att skapa förståelse av vår omvärld.
FRA, Stockholm, 1 juni

Läs mer !