Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

STRATEGISK INKÖPARE

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Nu söker vi dig som vill vara med att förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden med ett resultatinriktat inköp. Som Strategisk Inköpare Installation arbetar du i ett team som utvecklar JMs inom inköp av installationsmaterial och UE. Inköpsavdelningen består totalt av 23 medarbetare idag. Du kommer vara ett viktigt bidrag till att JM:s inköp och förhandlingsposition kontinuerligt utvecklas. Med ett starkt intresse för strategiskt inköp och tekniska installationer, goda inköpserfarenheter och stark kommunikation, kan du vara vad vi söker!


Om tjänsten 

Inköp på JM utgör en av våra sex stabsfunktioner. Avdelningens syfte är att skapa långsiktigt värde för JM genom affärsmässighet, hållbara inköp och hantering av leverantörsmarknaden. Detta görs genom att utveckla och underhålla kategoristrategier, att identifiera nya leverantörer samt förhandla fram och omförhandla enskilda avtal och ramavtal med de leverantörer som är bäst lämpade för JM. Det handlar även om att ständigt se över och vidareutveckla arbetssätt och processer. Totalt utgörs installationsinköp av en inköpsvolym på 1 miljard SEK.

Kategoriteamet som är ansvariga för installationer består av 2 personer och är tillsammans med dig placerade i Stockholm. Du kommer att arbeta aktivt med alla moment inom inköpsprocessen i kategorin Installation, vilket till största del består av underkategorierna El, Ventilation- och VS-entreprenad. Som strategisk inköpare ansvarar du för kategorier inom såväl materiel som montage. I rollen ingår bl.a. att:

- Engagera och etablera samarbete med huvudintressenter för kategoristyrning
- Skapa behovsanalyser och stötta interna beställare i framtagningen av kravspecifikationer
- Genomföra kategorianalyser och analyser av leverantörsmarknaden
- Utveckla inköpsstrategier, driva inköpsprojekt, upphandlingar och förhandlingar
- Teckna, implementera och förvalta ramavtal

Utöver ovanstående ingår att du representerar centrala inköp i interna arbetsgrupper, kommunicerar strategier och resultat internt, samt bidrar till inköpsavdelningens kontinuerliga förbättring. Du rapporterar till Kategoriansvarig för Installation.


Din profil 

Du har minst 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköp. För att passa i denna tjänst har du en akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller inköp. Det är meriterande om du har erfarenhet från projektinköp inom tillverkningsindustri eller arbetat med installationer inom byggbranschen.

Vi ser gärna att du har minst ett par års erfarenhet från en central/strategisk inköpsroll inom ett medelstort eller större företag och är van att driva och utföra ditt arbete med stort eget ansvar. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och behärskar MS Office-paketet väl.

Som person är du sannolikt analytiskt lagd, föredrar ett strukturerat arbetssätt och gillar förhandlingsmomentet. Du trivs med den sociala dimensionen i arbetet, och triggas av att sälja in förslag och strategier. JMs kärnvärden är långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet. Delar du dem kommer du trivas hos oss!


Vi erbjuder 

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.  

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.  


Ansökan
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Effso rekrytering. Vi ber dig vänligen att skicka in ditt intresse via Effso: www.effso.se under lediga inköpsjobb. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mikael Sjölund på 
mikael.sjolund@effso.se.

Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : För 5 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 oktober

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans Inköp Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från JM

STRATEGISK INKÖPARE

Nu söker vi dig som vill vara med att förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden med ett resultatinriktat inköp.
JM, Stockholm, 9 oktober

Läs mer !
Alla jobb hos JM

Liknande jobb STRATEGISK INKÖPARE

STRATEGISK INKÖPARE

Nu söker vi dig som vill vara med att förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden med ett resultatinriktat inköp.
JM, Stockholm, 9 oktober

Läs mer !

Ekonomiassistent/Junior Redovisningsekonom

I denna roll kommer du att ansvara för kund- och leverantörsreskontran, vara behjälplig inom utvecklingen av rutiner och processer.
Fand Rekrytering, Stockholm, 7 oktober

Läs mer !

Upphandlare

Vi söker dig som har ett stort intresse för inköps- och upphandlingsfrågor!
Östersunds kommun, Östersund, 12 oktober

Läs mer !