Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Ansvarig Pensionsstiftelsen

Är du motiverad av att ta ett viktigt ansvar för ett eget område och bli koncernens expert kring frågeställningar kring Pensionsstiftelsen? Drivs du av ett självständigt ansvar i en bred expertroll med många kontaktytor? Vi söker dig som vill sätta dig in i – och driva många olika typer av frågor kring Pensionsstiftelseverksamhet i ett av norra Europas ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag.

Tjänsten är placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. 

Dina nya utmaningar

I rollen som Ansvarig för Pensionsstiftelsen har du ett självständigt uppdrag att ge ett brett operativt stöd till koncernen kring legala, finansiella och administrativa frågeställningar som gäller NCC:s Pensionsstiftelse. Rollen är strategiskt viktig för NCC-koncernen – att trygga pensionsutfästelser till NCC:s arbetstagare. 

Du driver självständigt frågor inom området och ansvarar bl a för att hantera, lära dig och hålla dig uppdaterad kring regelverk och administration kring pensionsstiftelse, att utveckla stiftelsens placeringsriktlinjer och delta i beslut kring referensportfölj och att tillsammans med styrelsen godkänna placeringsreglementet samt också löpande hålla dig uppdaterad om pensionsmarknaden och aktivt delta i branschorganisation och nätverk avseende pensioner och stiftelser. 

Du ansvarar vidare för kravställande och utvärdering av förvaltare, stiftelseadministration samt riskanalysleverantörer samt att vid behov upphandla dessa och förhandla avtal och villkor för NCC:s räkning. Ansvaret innebär också att löpande följa utvecklingen i förvaltningen av de olika tillgångsslagen och att ha god kontakt med leverantörer (kapitalförvaltare och banker) av finansiella produkter. 

I rollen hanterar och bygger du relationer internt på koncernnivå samt har en stor volym av externa kontaktytor, t ex med finansiella leverantörer och myndigheter. Du rapporterar till Finance Director/Head of Group Treasury.
 

Dina erfarenheter och egenskaper

För att axla den här rollen på bästa sätt, ser vi att du har högskole- eller universitetsutbildning inom t ex ekonomi eller juridik. Du har en bred erfarenhet från operativt/administrativt arbete med legala aspekter av regelverksstyrd/reglerad verksamhet. Du är affärsmässig och har god förståelse för hur den finansiella marknaden och olika finansiella instrument fungerar. Det är meriterande om du har kunskaper om hur pensionsmarknaden fungerar. 

Du är relationsskapande, noggrann och strukturerad samt har en förmåga att självständigt driva och genomföra.

 
Ytterligare information

I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio. Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 februari 2019, urval sker löpande.  Har du frågor om tjänsten? Maila gärna Matilda Täng via matilda.tang@navigio.se . Ansök genom att klicka på länken nedan:

https://navigio.eu/job/ansvarig-pensionsstiftelsen/ .
 

Om NCC

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 53 Mdr SEK och ca 17 800 anställda. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan – utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. 

NCC har valt att trygga tjänstepensioner, ITP2, via en pensionsstiftelse. NCC svarar för pensionsutfästelserna och stiftelsen utgör en pant som kompletteras av en kreditförsäkring hos PRI Pensionsgaranti. Stiftelsen står under tillsyn av Länsstyrelsen och Finansinspektionen och ska uteslutande trygga utfästelse om pension till arbetstagare och arbetstagares efterlevande. Lagar och regelverk som styr en pensionsstiftelse är tryggandelagen, stiftelselagen, tjänstepensionsdirektiv och FI:s föreskrifter och allmänna råd. 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från NCC

Produktionsstöd Ekonomi och Miljö

I rollen som produktionsstöd har du en stödjande funktion till Site Manager avseende ekonomi, administration...
NCC, Göteborg, 15 februari

Läs mer !

Ansvarig Pensionsstiftelsen

I rollen som Ansvarig för Pensionsstiftelsen har du ett självständigt uppdrag att ge ett brett operativt stöd till koncernen kring legal...
NCC, Stockholm, 5 februari

Läs mer !

Backoffice fakturering

Vårt affärsområde NCC Industry är inne i en spännande fas och vi har startat en Nordisk Service Center organisation för att kunna erbjud...
NCC, Borås, 21 januari

Läs mer !
Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Ansvarig Pensionsstiftelsen

Ansvarig Pensionsstiftelsen

I rollen som Ansvarig för Pensionsstiftelsen har du ett självständigt uppdrag att ge ett brett operativt stöd till koncernen kring legal...
NCC, Stockholm, 5 februari

Läs mer !

Financial Controller med miljöintresse till Hybrit

I rollen som Financial controller har du det övergripande ansvaret för ekonomiarbetet i Hybrit.
Jurek Bemanning, Stockholm, 13 februari

Läs mer !

Ekonomiassistent till Region Kronoberg

Till redovisningsstöd i Region Kronoberg söker vi nu en ekonomiassistent med placering i Växjö.
Jurek Bemanning, Växjö, 15 februari

Läs mer !

Ekonomichef rekryteras till EssMed

Till ett engagerat och drivet företag söker vi dig som vill axla rollen som ekonomichef.
Jurek Bemanning, Göteborg, 22 januari

Läs mer !

Förvaltare

Stiftelsen Stora Sköndal i Stockholm befinner sig i en spännande utvecklingsfas och behöver nu förstärka personalstyrkan med en förvaltare.
Fasticon Kompetens, Stockholm, 4 februari

Läs mer !

Bids & Tender representative till bolag inom Medtech

Personen vi söker till denna roll har en högskoleutbildning i grunden, gärna i företagsekonomi eller motsvarande.
Jurek Bemanning, Stockholm, 1 februari

Läs mer !

Redovisningskonsult till Vilunda Ekonomi i Upplands Väsby

Vår affärsfilosofi är att kombinera brett kunnande inom ekonomi med bred kompetens inom affärsutveckling.
Jurek Bemanning, Upplands Väsby, 1 februari

Läs mer !

Ekonomiassistent inom leverantörsreskontra till Upplands Väsby

Du kommer ansvara för leverantörsreskontran men kan även komma att hjälpa till ibland på kundreskontran.
Jurek Bemanning, Stockholm, 1 februari

Läs mer !

Redovisningsekonom till Key Code i Göteborg

Key Code är en koncern som ständigt växer och nu söker de en Redovisningsekonom som är trygg och självständig i sin roll.
Jurek Bemanning, Göteborg, 25 januari

Läs mer !

Kvalificerad ekonomiassistent till uppdrag i Sollentuna

Till vår kund inom golvtillverkning söker vi nu en ekonomiassistent inom kundreskontra och kredithantering med placering i Sollentuna.
Jurek Bemanning, Sollentuna, 29 januari

Läs mer !