Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Inköpssamordnare

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
 
Östersund är den lilla storstaden med hög livskvalitet. Vi är kända för vårt internationella vintersportcentrum. Den fjällnära staden är det perfekta alternativet för dig som vill kombinera ett aktivt friluftsliv med ett utvecklande arbetsliv. Östersund har drygt 60 000 invånare och kommunen är med sina cirka 5 000 medarbetare länets största arbetsgivare. Hos oss är livskvalitet och öppenhet två viktiga ledstjärnor. Välkommen hit!
 
Östersunds kommun är samiskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi önskar att ha personal med samisk språk- och/eller kulturkompetens i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i samiska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter. Östersunds kommun som arbetsgivare tror att jämställdhet och mångfald är en viktig pelare för att skapa ett bra arbetsmiljö och engagemang i verksamheterna.
 
Teknisk förvaltning är en av kommunens 7 förvaltningar. Vi består av ca 670 medarbetare fördelat på 5 sektorer med totalt 27 enheter. Vårt uppdrag är att tillgodose medborgarnas och kärnverksamheternas behov av infrastruktur, tekniska tjänster och service.
 Detta gör vi med fokus på kommunens värdegrund som är Omtanke, Engagemang och Utveckling.
 
Vi ansvarar för drift av kommunens fastigheter, vägar, parker, skid-/fritidsspår, idrottsanläggningar, simanläggningar, camping, städ, måltidservice, vattenanläggningar och renhållning. Vi upphandlar utbyggnadsentreprenader och bedriver projektledning. Årligen omsätter vi 1 miljard kronor i tillägg ansvarar vi för en stor del av kommunens investeringsbudget som årligen kan uppgå till över 300 miljoner kronor.
 
Vi har en bred skara av yrkesgrupper som anläggare, städare, miljöarbetare, badvakter, kockar, hantverkare, projektledare, lastbilschaufförer, ekonomer och olika ingenjörer plus många andra typer av yrkesarbetare, tekniker och akademiker.

 
Arbetsuppgifter

Teknisk förvaltning söker en verksamhetscontroller med inköpskompetens!

Vi har påbörjat införande av en ny inköpsorganisation där du har möjlighet att bli den sammanhållande länken. Vi kan inte lova någon lätt resa. Men om du visar ett stort yrkesmässigt engagemang för inköpsfrågor och har stor omtanke för organisationens behov kommer du garanterat att lyckas i att utveckla båda dig själv och kommunens verksamhet. Vi kan lova dig att förvaltningsledningen, chefer och andra stödtjänster med samma engagemang och omtanke hjälper dig att lyckas.

Huvuduppdraget är att införa ny inköpsorganisation och utveckla inköpsprocessen där du bl.a. kommer att:

-  Samordna förvaltningens inköpsverksamhet avseende avrop på (ram)avtal och direktupphandlingar.
- Fånga upp och utvärdera verksamhetens behov och förbättringsidéer med målsättning att det ska vara lätt att göra rätt.
- Vara förvaltningens representant och resurs i kommunens centrala arbete inom upphandlingsstrategi.
- Vara förvaltningens länk mellan verksamhet och Upphandlingskontoret.
- Hålla i utbildningar avseende inköp och upphandling för chefer, inköpare och övrig personal
- Följa upp att leverantörer, konsulter och entreprenörer fullgör sina åtaganden med avseende på t.ex. kvalitet, miljö och sociala krav.
- Visa omtanke om kommunens skattepengar och alltid ifrågasätta helhetsaffären
- Tillsammans med Upphandlingskontoret vara ett stöd och en resurs för byggprojektledarna och våra egna beställare i avtalsskrivning och avtalsuppföljning angående entreprenadupphandlingar.

Som verksamhetskontroller blir du en del av förvaltningsstaben som har till uppgift att ge ledningsstöd inom arbetsmiljö, miljö, kvalitet, processer, ekonomi, säkerhet och diarie/arkiv. Förvaltningsstaben är direkt underställd förvaltningschefen. Som medarbetare i förvaltningsstaben får du också ta del av samt möjlighet att leda andra utvecklingsprojekt.
 
Om du har ett stort Engagemang för ledningssystem och har en förståelse hur man arbetar med Omtanke både mot dina kollegor och externa aktörer då är du rätt person för att skapa den Utveckling vi önskar.
 

Kvalifikationer

Önskvärt är att du har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete, gärna i offentlig sektor och kopplat till hållbarhetsfrågor. Du får gärna ha goda kunskaper om Lagen om offentlig upphandling och avtalsjuridik. Erfarenhet från projektledning och entreprenadsjuridik är ett plus.

Du har goda IT-kunskaper. Vi söker dig som är engagerad och vill arbeta med utvecklingsarbete. Du ser det som en utmaning att hitta effektivare arbetsprocesser och du har ett genuint intresse för affärer. Du har en god pedagogisk förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi använder MS Office 365 som administrativt verktyg.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 
Kontaktpersoner

Örjan Jervidal, förvaltningschef 063-14 33 88
Annelie Mattsson-Djos, verksamhetscontroller 063-14 34 01

Maud Dillner, facklig representant Vision 070-607 52 13
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-04-17


Ansök nu
 

Sista ansökningsdag : 17 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 23 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Inköpssamordnare

Teknisk förvaltning söker en verksamhetscontroller med inköpskompetens!
Östersunds kommun, Östersund, 23 mars

Läs mer !

Förvaltningsekonom

Du är ansvarig för förvaltningens strategiska ekonomiplanering och har det övergripande ansvaret för budget, bokslut och uppföljningar
Östersunds kommun, Östersund, 18 mars

Läs mer !

Affärsutvecklare för Etablering av Hållbar Elintensiv Industri

Till Näringslivskontoret söker vi nu en driven och engagerad affärsutvecklare för projektet Hållbar Elintensiv Industri (HEI).
Östersunds kommun, Östersund, 5 mars

Läs mer !
Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Inköpssamordnare

Inköpssamordnare

Teknisk förvaltning söker en verksamhetscontroller med inköpskompetens!
Östersunds kommun, Östersund, 23 mars

Läs mer !