Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Handläggare till finansiell inhämtning

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu handläggare till enheten för finansiell inhämtning i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018-19397
Sista ansökningsdag: 2018-12-28
Placering: Stockholm

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du arbeta inom Säkerhetspolisens finansiella underrättelseverksamhet. Det innebär bland annat att du på beställning från primärt underrättelseavdelningen inhämtar, bearbetar och tolkar finansiell information som inhämtas till stöd för underrättelseärenden och i samband med förundersökningar. Vidare fungerar du som expertstöd och medverkar i informationsinsatser mot framförallt finansiella verksamhetsutövare och i projekt rörande reducerande finansiella åtgärder. En annan viktig del av uppdraget består i att delta i nationella operativa och taktiska samverkansprojekt, i nationella expertmöten och ibland även i internationella expertmöten. Du kommer även vara delaktig i det metodutvecklingsarbete som kontinuerligt bedrivs på enheten. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Din kompetens

Vi söker dig som har polisiär utbildning och/eller akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik alternativt erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer som likvärdig. Därtill ser vi att du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant verksamhet så som Finanspolisen, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Finansinspektionen, ekobrottsfunktion inom Polismyndigheten eller liknande. Relevant bakgrund kan även vara erfarenhet inom utredning av bedrägerier eller arbete med regelefterlevnad alternativt utredning vad gäller penningtvätt, finansiering av terrorism från bankväsendet eller andra finansiella organ. Du har en god stilistisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har god förmåga att tala och skriva engelska. Likaså har du allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv.

Meriterande för tjänsten är utbildning eller på annat sätt förvärvad kunskap inom företagsekonomi med fokus på redovisning och bokföring. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från bokföring och redovisning i små och medelstora bolag. Har du dessutom utbildning inom utredningsförfarande och analysmetodik avseende ekonomisk brottslighet är det något som ses som positivt.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och har god samverkansförmåga. Då arbetet är händelsestyrt är det viktigt att du vill arbeta i en föränderlig verksamhet och medverka i det dagliga utvecklingsarbetet. Arbetets art ställer även höga krav på vilja och förmåga att hantera snabbt uppkomna frågeställningar med korta ledtider. Vidare ser vi att du är trygg i externa samverkanssammanhang och vi ser gärna att du har vana att presentera och tala inför större grupper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 40. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 562.4 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–19397. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2018-12-28.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Sista ansökningsdag : 28 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 december

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Handläggare till finansiell inhämtning

I den här rollen kommer du arbeta inom Säkerhetspolisens finansiella underrättelseverksamhet. Det innebär bland annat att du på beställn...
Säkerhetspolisen, Stockholm, 4 december

Läs mer !
Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Handläggare till finansiell inhämtning

Handläggare till finansiell inhämtning

I den här rollen kommer du arbeta inom Säkerhetspolisens finansiella underrättelseverksamhet. Det innebär bland annat att du på beställn...
Säkerhetspolisen, Stockholm, 4 december

Läs mer !

Junior Financial Analyst till ett internationellt bolag i City

Som Junior Financial Analyst kommer du att ingå i finansteamet. Du förväntas arbeta självständigt med egna ansvarsuppgifter men kommer ä...
Human Capital, Stockholm, 3 december

Läs mer !

Junior projektcontroller inom avd. Kommunikation och Insamling

Tjänsten avser ett vikariat med placering på Röda Korsets huvudkontor vid Mariatorget i Stockholm och löper fram till 2019-12-31. Tjänst...
Jurek Bemanning, Stockholm, För 2 timmar sedan

Läs mer !

Redovisningsekonom till storbank

Nu söker vi dig som vill få chansen att utvecklas i rollen som redovisningsekonom hos en av den ledande storbankerna med placering i Solna.
Jurek Bemanning, Stockholm, 22 november

Läs mer !

Redovisningsansvarig till bolag i Eskilstuna

Vi söker nu en driven, engagerad och erfaren redovisningsansvarig till ett nyligen uppköpt bolag i Eskilstuna.
Jurek Bemanning, Eskilstuna, 5 december

Läs mer !

Business Controller till Länsförsäkringar Bank

I din utmaning ingår ett ständigt lärande om bankens verksamhet, vi ser att du som söker redan har goda kunskaper om de finansiella mark...
Human Capital, Stockholm, 3 december

Läs mer !

Analytiker inom Healthcare till Vator Securities

Vator växer och söker nu en skicklig analytiker med inriktning Healthcare till vårt Corporate Finance-team. Vår målgrupp är ledande bola...
Jurek Bemanning, Stockholm, 17 oktober

Läs mer !

Gymnasieekonom sökes - Inkassohandläggare till Euro Finans

I rollen som Inkassohandläggare så kommer du ha en central roll i verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor både internt- och ext...
Jurek Bemanning, Lund, 7 november

Läs mer !

Credit Controller till Euro Finans

I rollen som Credit Controller på Euro Finans kommer du huvudsakligen att hantera och ansvara för löpande kreditbedömningar vid fakturaf...
Jurek Bemanning, Lund, 22 oktober

Läs mer !

Sedermera Fondkommission söker Junior Associate

Som medarbetare i vårt corporate finance-team får du möjlighet att utvecklas tillsammans med Sedermera Fondkommission och spännande till...
Jurek Bemanning, Malmö, 5 december

Läs mer !